Interview met Riekje

3 Oct, 2021

Interview

De afgelopen weken hebben we mooie en leerzame gesprekken gehad met een aantal collega’s. Het was goed om te horen waar deze medewerkers enthousiast over zijn en ook wat aandacht vraagt. De komende periode zullen we deze gesprekken voortzetten en delen via onze social media kanalen. Vandaag is het de beurt aan Riekje die sinds eind 2017 werkzaam is bij ons. Lees haar ervaring bij RS Finance…

Voordat ik bij RS ging werken, was ik niet echt op zoek maar wist ik wel ‘ik wil wat anders’. En soms wanneer je over dingen nadenkt, komen er mogelijkheden op je pad. Jens kwam bij mijn vorige werkgever langs om Exact te implementeren en wij hadden een leuke samenwerking.

Jens heeft een leuke persoonlijkheid en is ook heel erg kundig. Dat vond ik heel belangrijk, dat ik ergens terecht zou komen waar ik gelijkgestemde mensen zou ontmoeten. Het klikte: de manier van werken, de uitdaging en de grootte van het bedrijf, de bereidwilligheid van de collega´s. En: of je nou
directie bent of teamlead, het maakt niet uit, iedereen is gewoon goed aanspreekbaar. Het is uiteraard altijd achteraf ervaren of dat beeld ook echt klopt en dat ervaar ik zeker.

Wanneer je bij ons binnenkomt, dan voel je meteen dat het een jong en hip bedrijf is. Er staan bijna geen ordners op kantoor, heel af en toe van een klant die nog digitaal moet gaan werken, maar verder zijn we totaal digitaal.

Het collegiale contact is voor Riekje een belangrijk pluspunt bij RS Finance.
Wat ik typisch vind voor RS Finance is de houding van mijn collega´’s, zowel binnen als ook buiten mijn team. Bij vragen is er de bereidwilligheid om te antwoorden en in de samenwerking hoef ik niet in den treure ergens achteraan te gaan. Mijn collega’s hebben net als ik een drive om te werken voor een goede service.

De team meetings zijn voor mij een goed moment om inzicht te krijgen in mijn voortgang. Eens in de zoveel tijd blik je terug op het werk en/of de projecten die je hebt gedaan en daar hang je dan een kernwaarden aan. Voor mij was dat wel een eye-opener. Dat doen we nu nog steeds, maar nu meer
met de Big Data Chef gegevens erbij, waardoor je doelen onderbouwd zijn met cijfers.

Voor de klanten maken we het verschil doordat wij niet alleen met cijfertjes bezig zijn, maar ook proberen een buitengewone bijdrage te leveren aan het succes van de klant. In de vorm van advies of begeleiding, aanvullende diensten, we gaan verder dan het boeken en rondmaken van de boekhouding.

Riekje omschrijft RS Finance als vooruitstrevend. Slim ambitieus, hip, snel en innovatief.
Die leuke kernwaarden die we hebben, die worden ook echt wel nageleefd. Om ze beter te kunnen onthouden, heb ik er ooit een afkorting voor bedacht. SOBIO: Steengoed, Ondernemend, Bekwaam, Intelligent en Open. We blijven er altijd naar streven om de kernwaardes in de praktijk te brengen.

Het is niet zo dat we denken van ‘Oh het is wel goed zo’. Als er iets is, dan wordt er naar gekeken en wordt het uitgezocht, of wordt er hulp ingeroepen. Wanneer er een nieuwe collega binnenkomt, vind ik het dan ook super leuk om ze te verwelkomen en te vertellen dat ze echt in een hartstikke leuk bedrijf zijn binnengekomen.

Dankjewel Riekje, Steengoed!

ANDERE BLOG POSTS

Misschien ook interessant