Interview met Nathan

30 Sep, 2021

Interview

De afgelopen weken hebben we mooie en leerzame gesprekken gehad met een aantal collega’s. Het was goed om te horen waar deze medewerkers enthousiast over zijn en ook wat aandacht vraagt. De komende periode zullen we deze gesprekken voortzetten en delen via onze social media kanalen.

07 december 2012, nog voor de officiële oprichting van RS, startte Nathan bijna acht jaar geleden als een van de eerste zes medewerkers. RS had toen nog een klein kantoor op de Leidsestraat. Nu, op de zesde verdieping van James Watt 100, zit hij nog steeds op zijn plek. Ik sprak hem o.a. over de sfeer, ontwikkeling en ambitie bij RS Finance.
‘De cultuur zelf is op zich niet heel erg veranderd’ ervaart Nathan. Deze omschrijft hij als open, vriendschappelijk, streng maar rechtvaardig. ‘Af en toe moeten er ergens de teugels aangetrokken worden, maar voornamelijk is de sfeer hartelijk, positief en motiverend. De instelling is ‘Jongens, we doen dit samen. We willen er het beste van maken, vooruit kijken en gaan.’ Dat is eigenlijk niet veranderd sinds we op de Leidsestraat gevestigd waren. Van drie hoog met zes mensen naar een team van bijna 70 mensen. De grootste verandering in de bedrijfscultuur is met de komst van de verschillende teams. Vroeger was het één team/familie. Nu zijn het een aantal kleinere families die samen dossiers kunnen begeleiden.’

Nathan ervaart dat iedereen gezien wordt als persoon en niet een nummertje ‘just to increase the profit’.
‘Er is aandacht voor jou als persoon en ruimte om te kijken naar je situatie. Of wanneer er iets gebeurd is, voor beide partijen een werkende manier te vinden om daar mee om te gaan. Uiteindelijk help je elkaar om samen te groeien. Er is altijd ruimte om feedback te geven en om je gedachtes te delen. Het management team werkt nog steeds op de werkvloer, de heren hebben het wel vaak druk, maar het is altijd mogelijk om dan op een later tijdstip zaken met ze te bespreken. Het mooie en sterke is, dat het management vasthoudt aan de bedrijfscultuur die er vanaf het begin is geweest en deze steeds weer meenemen en vertalen naar de nieuwe situatie.’

De mensen en het gevoel van die samenhorigheid zijn voor Nathan dan ook de redenen om bij RS Finance te werken.
‘Het is voornamelijk de wijze waarop je binnen een organisatie kan bewegen wat een organisatie leuk maakt om er te zijn. Het vertrouwen dat aan jou wordt gegeven als persoon, de geschiedenis die je hebt opgebouwd met een aantal mensen en het vooruitzicht dat het alleen maar beter kan worden.’

Ondernemend is een van kernwaardes van RS Finance, ontwikkeling is daar een belangrijk onderdeel van. Van individueel tot bedrijfsniveau maken we steeds een vertaalslag van visie naar praktijk.
Binnen RS Finance is er ruimte voor opleiding en ontwikkeling, op je eigen tempo. Als je wilt kun je overal proeven of bij betrokken worden, zelfs al heb je nog niet zoveel ervaring. Je mag meekijken bij afsluitingen, jaarrekeningen, belastingaangiftes, IB, VPB. Het hoeft niet, maar je mag het willen en dan is er veel mogelijk.

Kijkend naar de Big Hairy Audacious Goal* die op de muurposter staat: het lijkt bijna een gegeven dat dat gaat gebeuren. Als ik terugblik op de afgelopen zeven jaar en de prijzen die we hebben gewonnen, de hulp die vanuit RS Finance plaatsvindt naar andere boekhoudkantoren. Of de presentaties op een Accountancy dag over hoe wij het hier doen. Andere organisaties die aan RS Finance vragen ‘Hoe doen jullie het?’ i.p.v. dat RS aan derden diezelfde vraag stelt, omdat het hier al verzorgd wordt. Eigenlijk doen we het gewoon al.

ANDERE BLOG POSTS

Misschien ook interessant