Interview met Laura

1 Oct, 2021

Interview

De afgelopen weken hebben we mooie en leerzame gesprekken gehad met een aantal collega’s. Het was goed om te horen waar deze medewerkers enthousiast over zijn en ook wat aandacht vraagt. De komende periode zullen we deze gesprekken voortzetten en delen via onze social media kanalen. Vandaag is het de beurt aan Laura!

Voor mijn sollicitatie bij RS Finance had ik eigenlijk niet zo’n behoefte om weer bij een boekhoudkantoor te werken. Ik was overgehaald door een recruiter, zij vertelde dat het wel echt een leuke organisatie is. Het moment dat ik binnenkwam was ik al verrast: heel licht, veel jonge mensen, frisse uitstraling. Het voelde goed, het gesprek met Arjan was heel leuk en zo ben ik toch enthousiast geworden.

Wat ik erg leuk vind in mijn werk is de afwisseling binnen het boekhoudwerk. Het boekhoudkantoor waar ik eerder heb gewerkt, was best wel klein waardoor ik veel minder interactie had met klanten. Maar ook het type klanten was anders. Hier heb ik meer grote en diverse klanten waardoor de casussen mij meer uitdagen. Ik heb bijvoorbeeld een klant met een restaurant en een klant met een Werving & Selectie bureau, en dan ook weer een stichting waar ik de boekhouding voor doe.

Waar ik wel in moest komen was de mate waarin digitaal werken binnen RS Finance al ontwikkeld is en wat dat van jouw vraagt als nieuwe medewerker. Voordat ik startte, was ik een beetje gewaarschuwd door mijn toekomstige collega Lisanne. Zij gaf aan dat je met veel verschillende IT systemen werkt, dat RS erg gericht is op digitalisering en dat je agenda heel snel vult. Ik dacht ‘hoe erg kan het zijn?’. Maar er komt aan het begin wel echt veel op je af.

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
Doordat er steeds weer nieuwe dingen bij komen kijken, ontwikkel je best wel snel. Mijn persoonlijke uitdaging is op dit moment om meer van mijzelf te laten zien. Zowel binnen de organisatie als naar de klant toe, mag ik meer in gesprek gaan over hoe het gaat en waar de verdere behoefte ligt. Dat zijn dingen die ik wel kan maar niet zo snel laat zien.

Teamspirit
Binnen een team zit iedereen weer op een andere schakel van de boekhoudcyclus. We zijn allemaal best wel verschillend en daarin vullen we elkaar aan.
Tijdens de lunch gaan we vaak buiten wandelen en we maken veel grapjes. We houden open en korte lijntjes en je kunt met iedereen bellen, er is veel bereidwilligheid om elkaar te helpen. Deze sfeer herken ik ook in de gehele organisatie.

Een uitdaging, zo’n groeiende organisatie
Tijdens werk hoef je vaak geen afspraken in te plannen, ik loop zelf graag langs om even te vragen hoe iets in elkaar zit. Het langslopen doe ik ook om contact te houden met de andere collega’s buiten mijn team. Nu de organisatie zo hard groeit, vind ik het moeilijker om relaties goed te houden. Voorheen wist je precies wie er in elk team zit, dat ervaar ik nu wel anders. Dat hoort bij het groter worden, maar ik merk wel dat ik dat een uitdaging vind.

Wat me trots maakt om bij RS Finance te werken is het continu zoeken naar verbeteringen en moderniseren, en de mate waarin wordt geïnvesteerd in mensen. Vooral nu met het vele thuiswerken, ervaar ik dat er veel aandacht besteed wordt of alles goed gaat en of ze ergens in kunnen helpen. Ik waardeer de betrokkenheid en contact. Je merkt dat er veel zorg naar uit gaat en dat vind ik heel fijn.

ANDERE BLOG POSTS

Misschien ook interessant