Een buitengewone bijdrage leveren aan groei

HOW

Vanuit de financiële kolom voorzien wij ondernemers van relevante informatie en inzichten die leiden tot betere keuzes.

Om informatie zo snel mogelijk te vergaren, te analyseren, te bewerken, en in een vorm te gieten waar ondernemers wat mee kunnen, maken we gebruik van de allernieuwste financiële software tools.

Het boekhouden gebeurt bij RS Finance bij voorkeur online met leveranciers die volledige cloud oplossingen bieden, zoals Exact Online. Het proces van aanleveren is strak en eenvoudig georganiseerd met scan & herken van Basecone. De budgettering en periodieke rapportages worden via Visionplanner gepresenteerd. En voor debiteurenbeheer wordt Payt.nl gebruikt. Voortdurend worden bij RS Finance nieuwe applicaties, pakketten en leveranciers beproefd. Daarmee heeft RS Finance de achterkant van zijn dienstverlening zoveel mogelijk geautomatiseerd en geformaliseerd. Hierdoor kunnen wij onze aandacht verleggen naar de voorkant van de dienstverlening: de wezenlijke wensen van de ondernemer, onze klant.

Medewerker RS denkend in gesprek

Door onze persoonlijke aandacht en duidelijke communicatie worden verwarrende frustraties heldere bronnen van informatie. De angst voor het onbekende verdwijnt, en met verplichtingen kan vooraf rekening gehouden worden. Als ondernemers snappen we namelijk wat er op het spel staat.

We noemen onszelf Boekhouders met Lef, omdat we innovatie omarmen en durven te
pionieren binnen een vak waar nieuwe en
slimmere werkwijzen soms achterblijven.

We zijn trots op onze innovatiekracht en tegelijkertijd onze toegankelijke benadering.

SAMENWERKEN

Begrip en vertrouwen essentieel

Samenwerken met de klant gebeurt vanaf het moment dat deze zich aandient. Om een klant echt goed van dienst te zijn, is wederzijds begrip en vertrouwen essentieel. We nemen dan ook de tijd hiervoor. De kennismaking begint meestal met een flinke dosis wederzijdse nieuwsgierigheid; wie doet wat, hoe en waarom.

De cijfers zijn het middel, maar dienen uiteindelijk een groter doel. En dat doel begrijpen, is hoe we graag beginnen.

NIET STIL ZITTEN

Gelijk aan de slag

We gaan gelijk aan de slag vanaf de eerste kennismaking. We pakken alles aan vanuit de financiële kolom en kijken ook gelijk naar de fiscale en HR situatie, met andere woorden, de boekhouding, de administratie, de jaarrekening, en de kwaliteit van de rapportage. We laten niks onbelicht. Hieruit volgt een helder rapport en een gerichte offerte.

Soms is het opstellen van een jaarrekening het einddoel, maar vaak vraagt de situatie om
een volgende stap. Vervolgens gaan we optimaliseren.

 OPTIMALISEREN EN EFFICIENCY

Beginnen met optimaliseren

Cijfers liggen altijd aan de basis van ons werk. Als we eenmaal op één lijn zitten, gaan we door om echt te kunnen optimaliseren. We beginnen met een scan van de processen en systemen en kijken waar een verbetering kan worden behaald op basis van de software.

Hiermee pakken we al snel wat quick wins. Een eenvoudige quick win kan zijn: het verwijderen van papier en digitaliseren. Een quick win kan ook zijn geen Excel lijsten meer sturen naar de backoffice.

Heeft de opdrachtgever al een eigen backoffice applicatie, dan pakken we misschien een andere quick win, en maakt onze IT-er een integratie tussen de bestaande software en de boekhoudsoftware, zodat overtypen niet meer hoeft. Of we koppelen direct de webshop aan de financiële administratie. Het zijn soms kleine veranderingen die een groot verschil kunnen maken. Denk aan een “signaal inbouwen” voor tijdelijke contracten zodat er tijdig wordt aangezegd, de inkoop digitaliseren, een App gebruiken om lunch-bonnetjes handig te automatiseren, het facturatieproces in een handomdraai in plaats van op de zondagmiddag of het automatiseren van betalingen aan leveranciers. Kortom, we draaien nergens onze hand voor om! En, behalve dat deze quick wins vooral voor veel opluchting zorgen, levert het ook nog eens verbeterde financiële resultaten op. Ongeacht hoe wij onze expertise inzetten, we nemen de klant mee op reis. Door zelf mee te kijken in het proces en aan de slag te gaan, verkrijg je meer autonomie, zelfstandigheid en gebruikersgemak. De klant kan na afloop moeiteloos zijn eigen facturatie doen met het systeem dat RS Finance aanbiedt.

Daar waar nodig voorzien we onze klanten in extra begeleiding en training, maar vaak is dat niet nodig.

Daarna kunnen we gericht wat dieper kijken. Of er nou een kasboek wordt gebruikt of een volledig ERP systeem, het gaat erom dat het systeem optimaal de doelstellingen en bedrijfsvoering ondersteunt.

NOG EEN STAP

Succes behalen en groeien middels rapportages

Zodra de cijfers goed zijn en de processen en systemen zijn geoptimaliseerd, gaan we graag nog een stap verder. We gaan aan de slag om met de informatie van gisteren de juiste keuzes voor morgen te maken. Om echt te groeien en succesvol te zijn, raden wij onze klanten altijd aan specifieke financiële mijlpalen en doelstellingen vast te leggen. Weet jij waar je wil staan over drie jaar, over vijf jaar? Door duidelijk van te voren de (financiële) uitkomst te bepalen, vergroot je de kans op succes. Met dit in het achterhoofd stellen we een offerte op die specifiek op output gericht is. Het doel en de middelen die we gaan inzetten om het gewenste resultaat te behalen, worden duidelijk geformuleerd.

ONZE MISSIE

Why

Wij geloven dat de juiste financiële strategie
het verschil kan maken in het succes van de ondernemer.

WAT WIJ DOEN

What

Cijfers zijn het fundament
waarop we onze diensten bouwen. Wat we opleveren wordt altijd vanuit die basis gehaald.

GOED GESPREK?

Contact

Ondernemende boekhouders met wie je een goed gesprek kunt hebben.

ONS GETALENTEERDE TEAM

Maak kennis met deze doortastende club mensen

GEMOTIVEERD?

Maak kennis met ons team

FANATIEK?

Maak kennis met ons team

DOORTASTEND?

Maak kennis met ons team

DE BESTE?

Maak kennis met ons team

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's

CONTACT

Welkom bij de club!

Fantastisch dat we mogen bijdragen aan de groei en het succes van jouw bedrijf. We zitten kort op de bal en gaan voor optimaal resultaat. Wil je meer grip op jouw groei als ondernemer? RS Finance maakt van cijfers mensenwerk.

Bezoek

Bezoekadres Amsterdam:
James Wattstraat 100
6e verdieping
1097DM Amsterdam

Bezoekadres Rotterdam:
Max Euwelaan 55
3062 MA Rotterdam

a

Postadres:
Postbus 51298
1007 EG Amsterdam

Bezoekadres Purmerend:
Wielingenstraat 133
1441 ZN Purmerend